Tim povodom, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta jutros je obišao tramvajska i autobuska stajališta na Čengić Vili, kako bi se uvjerio kako funkcionira novi režim saobraćaja.

- Hvala svima na razumijevanju, podršci i strpljenju - poručio je ministar Šteta, te potcrtao kako ovi veliki infrastrukturni radovi stvaraju potpuno drugačiju sliku Sarajeva, saopćeno je iz Press službe KS. 

S obzirom na to da sutra počinje radna sedmica, kada počinju saobraćajne gužve i krkljanac u gradskom prijevozu u bh. prijestonici, nameće se logično pitanje da li će ministar Šteta obići i sutra stajališta kako bi se uvjerio da li je sve uredu. Nedjeljom, koja je neradni dan, gužvi u saobraćaju i javnom prijevozu nema.

Tramvaji će zbog radova saobraćati od Ilidže do Čengić Vile, a od Čengić Vile do Baščaršije saobraćat će autobusi, koji će na toj relaciji mijenjati tramvaje.

Uz dosadašnje linije do Baščaršije koje voze iz Hrasnice i sa Dobrinje, građanima će biti na raspolaganju dodatnih 12 autobusa koji će saobraćati na relaciji Čengić Vila - Baščaršija, šest autobusa na relaciji Čengić Vila - Skenderija, te po jedan autobus na relaciji od Željezničke stanice do Baščaršije i Čengić Vile.