open-navfaktor-logo
search
Poslovni rezultati
Union banka pouzdan partner: Podrška domaćoj privredi i stanovništvu i u doba pandemije
Union banka d.d. Sarajevo, kao jedina komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu i u 2020. godini nastavila je sa podrškom domaćoj privredi i stanovništvu, zabilježila je značajan rast u svim bitnim segmentima te ostvarila pozitivne rezultate poslovanja.
26.02.2021. u 14:32
get url
text

- I pored zahtjevnih uslova poslovanja uzrokovanih virusom Covid-19, Union banka je nastavila sa kreditiranjem privrede i stanovništva. 2020. godinu završili smo sa rastom kreditnog portfolija od 13,5 posto, kao i rastom ukupne aktive koja iznosi 880 milona KM. Ovi rezultati pokazuju nastavak trenda ukupnog rasta Banke i sve bliži ulazak u red banaka sa aktivom od preko 1 milijarde KM. U ovoj, po mnogo čemu teškoj godini, uložili smo izuzetan napor kako bi izašli u susret i pomogli našim klijentima, kako pravnim tako i fizičkim licima i ostali njihov pouzdan partner. Pored implementacije mjera koje su imale za cilj održavanje poslovanja klijenata pogođenih pandemijom, Union banka je među prvima potpisala ugovor sa Razvojnom bankom FBiH i krenula sa realizacijom kredita iz okvira kreditno-garantnih programa Garancijskog fonda FBiH koji imaju za cilj podršku očuvanja i razvoja naše privrede. Banka je zadržala visoke stope kapitaliziranosti i likvidnosti, te nastavila trend pozitivnog poslovanja čime se stvaraju preduslovi za daljnji rast i zadržavanje pozicije jedne od najbrže rastućih banaka na bankarskom tržištu FBiH - izjavio je Vedran Hadžiahmetović, predsjednik Uprave Union banke.

FOTO: Uprava Union banke

Kako nam je saopćeno iz Banke, uz podršku Vlade FBiH, Union banka je implementirala i akciju stambenih kredita namijenjenih mladima, sa izuzetno povoljnom, a tokom cijelog otplatnog perioda, fiksnom kamatnom stopom.

- U 2020. godini, odlučili smo dodatno unaprijediti našu, sada već tradicionalnu akciju stambenih kredita namijenjenih mladima, pa smo ponudili jedinstvenu pogodnost koja se ogleda u mogućnosti ostvarenja dodatnog snižavanja kamatne stope u slučaju da mladi bračni par dobije ili usvoji dijete u toku trajanja kredita. Na ovaj način smo još jednom pokazali svoju društvenu odgovornost i opredjeljenost za brigu o zajednici u kojoj djelujemo.

Sa podrškom rastu i razvoju privrede te poboljšanju životnog standarda naših građana nastavit ćemo i u narednom periodu, a Banka će ostati pouzdan partner svojim klijentima – poručili su iz Union Banke d.d. Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.