Utorak, 16.08.2022.
FOTO: KJKP Park

Ulice Sarajeva ukrašene zastavama BiH

Ekipe sarajevskog preduzeća Park zadužene za dekorisane sarajevskih ulica od jutros su na terenu jer postavljaju zastave Bosne i Hercegovine uoči obilježavanja Dana nezavisnosti naše zemlje.

Radovi postavljanja državnih zastava u toku su na dvije lokacije, saopćili su iz Parka.

- Postavljanje zastavica nanizanih na sajle trenutno jedna ekipa realizira u najfrekventnijem dijelu ulice Maršala Tita, od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva. U pitanju je montaža nosivih sajli na kojima je nanizanp nekoliko stotina manjih zastava naše države. Taj posao izvršava se iz krana, autokorpe na visini nešto manjoj od 10 metara visine, a pješačka zona ove ulice već ima svečarski izgled. Druga ekipa zadužena je za postavljanje zastava u postolja koja se nalazile na stubovima javne rasvjete duž glavne gradske saobraćajnice. Radovi, koji se također izvode iz krana autokorpe izvršavaju se na potezu od Velikog parka, odnosno ulicom Maršala Tita, a obuhvataju i stubove rasvjete na svim većim raskrsnicama duž ulica Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, te Bulevarom Meše Selimovića, uz saobraćajnice u oba pravca – navode iz Parka.

Zastave Bosne i Hercegovine bit će istaknute i u Obali Kulina bana, uz posebnu pažnju prostoru u blizini Vijećnice. Dekorisanje sarajevskih ulica zastavama aktivnost je koju preduzeće Park realizira u okviru Programa koji se realizira u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Zastavice na sajlama ekipa Parka postavit će i u ulici Ferhadija, u pješačkoj zoni. Državne zastave povodom 1. marta postavljene su i u vogošćanskim najprometnijim ulicama, a uz njih postavljene su i zastave Općine Vogošća jer je ova općina obilježila i godišnjicu od reintegracije.

Radove u Vogošći preduzeće Park izvršilo je u dogovoru i saradnji sa Općinom Vogošća. Zastave na sarajevskim ulicama bit će istaknute do druge polovine naredne sedmice, odnosno sve dok bude trajalo obilježavanje svih najavljenih događaja posvećenih obilježavanju Dana nezavisnosti BiH.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh