Krađa je prijavljena u petak, 8. januara, Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, a operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja ko se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom.

VEZANI TEKST - Gostu na Jahorini ukradeni skupocjeni satovi, našli ih kod radnice hotela

- Istraga je u toku. Ukradeni satovi su pronađeni prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi S. G. Oni će biti vraćeni vlasniku, a nakon dokumentovanja predmeta protiv S. G. će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa. Treba se uzeti i izjava od vlasnika satova koji još nije saslušan. Ovo djelo je teška krađa i vidjet ćemo šta će nadležni tužilac reći – rekla je za Faktor Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo.

Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera Bosni i Hercegovini, ističe da je ovo ružna poruka za turizam u našoj zemlji.

- Žao mi je što se to desilo. Svi trebaju znati da se vrijedne stvari ne ostavljaju u sobi nego u sefovima hotela. Ne opravdavam osobu koja je to uradila. Ta radnica je loša poruka svim budućim gostima u našoj zemlji i nadam se da neće biti više ovakvih slučajeva – kaže Hadžić.