Kako je potvrđeno iz Tužilaštva i Suda, pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjecajem na svjedoke ili prikrivanjem dokaza, kao i zbog bojazni da bi mogli ponoviti krivično djelo. 

Kako je ranije saopćeno, oni su prilikom hapšenja koje su izveli pripadnici MUP-a KS, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, kod sebe imali lažne identifikacione dokumente Bosne i Hercegovine.

Na teret im je stavljeno krivično djelo krivotvorenje isprave.

Ročište za pritvor održano je sinoć pred sudijom za prethodno saslušanje Srđanom Skokom.

Brojni mediji u posljednja dva dana su pisali o tome kako se navodno radi o plaćenim ubicama "kavačkog klana", koji su u Bosnu i Hercegovinu došli najvjerovatnije sa namjerom da nekog likvidiraju.

Iz policije i tužilaštva o tome se nisu zvanično oglašavali, a sudeći po krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret, sve i da postoje takve sumnje one su još na nivou indicija.

S druge strane, advokati osumnjičenih, najavljuju i mogućnost podnošenja tužbi zbog toga.

- Frapiran sam količinom medijskih napisa koji nemaju nikakve veze sa slučajem. Njima se na teret stavlja da su kod sebe imali lažne dokumente i ništa više. Ovi osumnjičeni nisu nikakve ubice. Radi se o krivičnom djelu koje se događa svakodnevno i da su naši državljani, ne bi im bio određen čak ni pritvor. Ovo su ljudi koji su porodični, imaju djecu, i svi su uznemireni, upravo zbog neistina koje se iznose iz minute u minutu. U tom smislu poduzet ćemo pravne korake i svi mediji koji su prenosili takve kvalifikacije suočit će se s optužbom za klevetu - kazao je branilac Darka Dulovića Igor Kovačević za Faktor.