open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Uhapšen Tuzlak koji se dovodi u vezu s rekordnom zapljenom spida i ekstazija iz 2019. godine
U Tuzli je uhapšen A. J. koji se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava u septembru 2019. godine.
04.11.2021. u 16:13
get url
text

- Nakon duge i opsežne istrage, kao i operativnog rada na terenu, policijski službenici Uprave policije (Sektor kriminalističke policije/ Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) došli su do saznanja o osobi koja se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava, 7.324 tablete "extazy" i 22 pakovanja opojne droge "amfetamin speed" odnosno 11,33 kilograma – navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Kako navode A. J. 1985. godište nastanjen u Tuzli, uhapšen je nakon pretresa kuće koju koristi, a tom prilikom je pronađeno jedno pakovanje opojne droge "amfetamin speed".

VEZANI TEKST - Rekordna zapljena droge u Tuzli: Pogledajte šta su pronašli istražitelji

- A. J. je nakon izvršene kriminalističke obrade, danas, 4. novembra 2021. godine predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je kao saučesnik sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa članom 31. istog Zakona – naveli su iz MUP-a TK.

Podsjećamo, nakon akcije koju su 14. i 15. septembra 2019. godine izveli istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona na području tuzlanskog naselja Bare, iz policije je rečeno kako je zaplijenjena droga vrijedna oko 600.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.