Tom prilikom je kod E. G. pronađeno: 9 pvc kesica sa patent zatvaračem i logom lista marihuane sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 pvc paketića sa sadržajem NN bijele materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin-spid i jedan mobilni telefon.

Istog dana, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici su izvršili pretres stana koji koristi E. G., u ulici Kemala Kapetanovića. Tom prilikom je pronađeno i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto:

- Jedna pvc kesa, hermetički zavarena, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 500 grama,
- Tri pvc kesice sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
- Jedna pvc kesica sa patent zatvaračem sa sadržajem NN materije bijele boje, koja asocira na opojnu drogu spid,
- Jedna rolna pvc folije,
- Jedan aparat za zavarivanje i vakumsko pakovanje pvc folija sa tragovima suhe zeljaste materije,
- Jedna digitalna vaga sa tragovima suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
- Jedna automatska puška cal. 7,62 mm, sa skinutim drvenim kundakom,
- Jedna automatska puška sa preklopnim kundakom, cal 7,62 mm,
- Šest pakovanja sa po 20 komada metaka cal. 7,62 mm,
- Jedno pakovanje sa 15 komada metaka cal. 7,62 mm,
- Jedno pakovanje sa 14 komada metaka cal. 7,62 mm,
- Jedan okvir za automatsku pušku u kojem se nalazi 25 komada metaka cal. 7,62 mm.

O poduzetim mjerama obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E. G. je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a KS.