Uhapšeni zbog pucnjave na Sutjesci predati Tužilaštvu KS

objavljeno: 09.02.2018. u 16:41

Braća Haris i Edis Banda, Suljo Planja i Jasmin Herceglić, koji su uhapšeni nakon sinoćnjeg obračuna u sarajevskoj ulici Sutjeska, predati su u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. 

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je Azdra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. 

- Njima je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ih ispita postupajući tužilac, bit će odlučeno o daljim mjerama - kazala je Bavčić. 

Braća Banda su navodno jučer poslijepodne došli u ulicu Sutjeska, kako bi se obračunali sa Suljom Planjom, zvanim Domac, zbog odranije neraščišćenih računa.

Tu se našao i Suljin prijatelj Mario Tomas, te je jedan od braće Banda potegao pištolj i Tomasa ranio u nogu, nakon čega su pobjegli.

VEZANI TEKST - Pucnjava u Sarajevu: U obračunu ranjen Mario Tomas, napadači u bjekstvu

Sulju Domca je, inače, u aprilu 2015. godine u ulici Koševo automobilom pokušao ubiti Eldin Mulić, kojeg je sarajevski Kantonalni sud zbog toga osudio na četiri godine zatvora.

Što se tiče Tomasa, on je i krajem 2010. godine ranjen u pucnjavi u desnu nogu i vrat, a tada su povrede koje je zadobio bile opasne po život.

Haris i Edis Banda su također policiji odranije poznati.

Povrijeđeni Tomas je prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć, a prema posljednjim informacijama, zadobio je lakše tjelesne povrede.