open-navfaktor-logo
search
Starta i Liga nacija
UEFA potvrdila: Zmajevi će polufinale baraža za EURO igrati u oktobru, poznat termin i finala
Baraž za Evropsko fudbalsko prvenstvo koje će se 2021. godine igrati u 12 evropskih gradova bit će odigran 8. oktobra i 12. novembra ove godine, potvrdila je danas UEFA.
17.06.2020. u 16:27
get url
text

VEZANI TEKST - Moguće i sa navijačima: Poznato kada će Zmajevi igrati baraž za EURO 2021. godine

Kako je Faktor nedavno i najavio, u septembru će početi Liga nacija za sezonu 2020/21. Zmajevi će u prva dva kola odmjeriti snage sa Italijom (gostovanje 4. septembra) i Poljskom (na domaćem terenu tri dana kasnije).

Nakon toga slijedi meč polufinala baraža (play-off Lige nacija iz prošle sezone) u kojem će izabranici selektora Duška Bajevića 8. oktobra ugostiti Sjevernu Irsku.

Mečevi 3. i 4. kola Lige nacija (Holandije na domaćem terenu i Poljska u gostima) igrat će se 10/11, odnosno 13. i 14. oktobra.

Ukoliko izbore finale baraža, naši reprezentativci bi boljeg iz duela Slovačka - Republika Irska ugostili 12. novembra. 

Posljednja dva kola LIge nacija na rasporedu su 14/15, odnosno 17/18. novembra.

One reprezentacije koje ne budu igrale baraž u oktobru (7. i 8.) i novembru (11. i 12.) igrat će prijateljske utakmice. 

Ovi termini baraža definitivno odgovaraju našem stručnom štabu koji će u utakmicama protiv Italije i Poljske imati priliku uigrati ekipu za izazove protiv Sjeverne Irske. Također, moguće je da će se do oktobra popraviti i epidemiološka situacija, pa nije isključeno da Zmajevi budu imali i podršku sa tribina Bilinog polja (još ranije najavljeno da ćemo na zeničkom stadionu igrati baraž).    

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.