open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Udružuju se dvije bh. stranke i osnivaju novu - NES
Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, potvrdio je za N1 da Nezavisna bosanskohercegovačka lista čiji je predsjednik, uskoro neće postojati. On je potvrdio osnivanje nove stranke koja će nastati spajanjem NBL-a s A-SDA.
23.02.2021. u 18:12
get url
text

Prvi predsjednik nove stranke bit će Nermin Ogrešević.

- Mi smo otprilike prije 9-10 mjeseci ušli u pregovore na nivou predsjedništva stranaka. A-SDA i NBL prerastaju u Narodni evropski savez i to je jedna nova politička partija. Mislim da je dosta usitnjavanja političkog života u BiH i trebale bi i druge političke partije da jednostavno krenu drugim putem. Ne završava se priča ovim ujedinjenjem, obavili smo još neke razgovore, ali ne bih da licitiram s imenima, a poslije toga ćemo vidjeti i sa drugim zainteresovanim da uđu u ovu priču. Moramo krenuti u ukrupnjavanje - rekao je Hadžibajrić za N1.

Hoće li Hadžibajrić biti predsjednik?

- Da bi čovjek gledao da bježi od nečega, gledao bi da bude predsjednik. Treba nekada mlađim ljudima prepustiti da vode. Bosna i Hercegovina nije samo u Sarajevu - istakao je on.

Budućnost "Četvorke" u Sarajevu?

- Ostajemo u "Četvorci", apsolutno. Prije svega moramo razjasniti neke stvari, "Četvorka" ostaje u Kantonu Sarajevo. Neće biti NBL, ali će biti NES - najavio je Hadžibajrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.