open-navfaktor-logo
search
Ukupno 1.374 testiranja
U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od koronavirusa, četiri osobe se oporavile
S područja Tuzlanskog kantona u prethodna 24 sata od testiranih ukupno 85 osoba, nijedna nije pozitivna na koronavirus, potvrdila je na pres-konferenciji Kriznog štaba TK ministrica zdravstva Dajana Čolić.
11.04.2020. u 14:16
get url
text
Dajana Čolić
Dajana Čolić

Ona je istaknula da su se četiri osobe u međuvremenu oporavile od infekcije koronavirusa, tako da je u TK u ovom trenutku 78 pozitivnih osoba na COVID-19.

- Na području Tuzlanskog kantona 2.198 osoba je u kućnoj izolaciji. Do danas imamo urađena 1.374 testiranja - rekla je ministrica Čolić.

Kako je navela, na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla hospitalizirano je 20 oboljelih od koronavirusa. Jedna osoba je zbog nastavka liječenja morala biti premještena u drugi kanton, a Tuzlanski kanton suočio se i s jednim smrtnim slučajem.

Zavod za javno zdravstvo TK, kako je pojasnila, već je počeo prikazivati tabelarne podatke o broju zaraženih osoba u odnosu na broj izliječenih.

- Veoma nam je drago ako imamo osobe koje se oporavljaju i to veoma snažno psihološki utječe na sve ljude. Međutim, stav Kriznog štaba je da je situacija i dalje veoma ozbiljna – upozorila je ministrica Čolić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.