U Sarajevu uhapšen vođa bande kradljivaca: Grupa Sabrije Avdagića prisluškivala i policiju

objavljeno: 04.11.2016. u 12:08

Pripadnici Federalne uprave policije su po nalogu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva uhapsili 22-godišnjeg Sabriju Avdagića.

Uhapšen je zbog sumnje da je rukovodio organiziranom kriminalnom grupom od najmanje deset članova, koja je na području Kantona Sarajevo vršila teške krađe, razbojničke krađe i razbojništva, kao i neovlašteno prisluškivanje. 

- Članovi ove grupe se sumnjiče da su od polovine 2013. do juna 2016. godine počinili više od 80 provalnih krađa u prodajne objekte iz kojih su otuđivali cigarete i sefove s novcem –kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Kako nezvanično saznajemo, nezakonita imovinska korist koju su stekli iznosi više od 200.000 maraka, a prilikom pljačkaških pohoda, korištenjem specijalnih uređaja, prisluškivali su policiju na terenu, kako bi izbjegli hapšenje.

I Avdagić i ostali članovi ove grupe, poznati su odranije kao počinioci krivičnih djela. Članovi grupe su Jasmin Hasić, Amar Bašić, Kenan Brbović, Haris Zuko, Anel Botić, Jasmin Bešo i Samir Dževlan, a svi se nalaze u pritvoru.

(M. M./Faktor.ba)