U većim gradovima u regionu, s druge strane, već polako otkrivaju imena zvijezda koje će zabavljati građane. Tako je prije nekoliko dana objavljeno da će u Kotoru u Crnoj Gori nastupiti Zdravko Čolić.

Kada je u pitanju novogodišnji doček u Sarajevu, sve je još pod velikim znakom pitanja. Pomoćnik gradonačelnice Elvir Hadžiahmetović ističe da je u budžetu Grada Sarajeva za taj događaj planirano 50.000 KM.

- Mi sve radimo kao da će javnog dočeka biti, ali to zavisi od epidemiološke situacije. Pratimo šta se dešava u regionu. Vidimo da je loša situacija. Niko se ne zalijeće u nešto što je neizvjesno. Morat ćemo odlučiti u naredne dvije sedmice. Grad organizira doček kao i ranijih godina, a prilikom donošenja odluke tražimo i procjenu od Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Bilo bi neracionalno raditi bez njihovog stava - kazao je pomoćnik gradonačelnice Elvir Hadžiahmetović.

VEZANI TEKST - Javni doček Nove godine u Sarajevu zavisit će od epidemiološke situacije

U petak su mediji objavili informaciju da bi Sarajlije u novogodišnjoj noći mogli zabavljati Zabranjeno pušenje (31.12) i Dubioza kolektiv, ali nam iz njihovog menadžementa nisu to mogli potvrditi.

- Ne znam o tome ništa trenutno – rekao je Dario Vitez, menadžer Zabranjenog pušenja, koji je to ponovio četiri puta.

Login Kočiški, menadžer Dubioze kolektiv, istakao je za Faktor da se već godinama dogovara novogodišnji nastup ove grupe u glavnom gradu BiH.

- Bježimo od priča koje nisu oficijalne. Već šest godina se pregovara oko novogodišnjeg koncerta Dubioze u Sarajevu. Đekna još nije umrla, kada će ne znamo. Što se tiče koncerta za 1. januar, još ništa nije definitivno. Ima interes, ali također imamo nekoliko ponuda – kaže Kočiški.

Grad Zenica i Gradska uprava preko tehničkog realizatora RTV Zenice ove godine će ponovo svojim sugrađanima omogućiti da u srcu Zenice uživaju u bajkovitom zimskom gradiću pod nazivom "Studengrad", a u okviru velikog zimkog festivala Zenica Adventure 2021.

- I ove godine Zeničani će, naravno, u skladu sa svim važećim higijensko-epidemiološkim mjerama, imati priliku na Trgu Alije Izetbegovića, dočekati 2022. godinu, uz neku od velikih regionalnih muzičkih zvijezda. Nažalost, u ovom trenutku još ne možemo potvrditi koga ćemo to imati priliku slušati i gledati i uz čije ćemo pjesme ući u Novu godinu jer trenutno smo u pregovorima sa nekoliko vrhunskih izvođača. Konceptualno, Zenica Adventure je spoj muzičkih koncerata različitog žanra i sadržaja, uz živi prijenos na televiziji, zatim kulturnih i vjerskih sadržaja, prazničnih manifestacija i to u godišnjem periodu koji obuhvata blagdane Adventa, katoličkog i pravoslavnog Božića, zatim Novu godinu i druge sadržaje kojima se u Zenici pokušava na jedinstveno uređenom centralnom gradskom trgu ponuditi nešto lijepo, zabavno, dopadljivo i prihvatljivo za sve građane, a posebno za dijasporu – kaže Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica.

Kada je u pitanju "najluđa noć" u Tuzli, planiran je novogodišnji doček, ali su šanse za održavanje smanjene nakon što je na području Tuzlanskog kantona ugostiteljima ograničen rad do 21 sat. Kako smo saznali, na javnom dočeku u Tuzli trebali su nastupiti lokalni bendovi.

U Mostaru su odlučni da ove godine organiziraju novogodišnji doček, a prioritet će dati domaćim muzičarima i pjevačima jer su honorari zvijezda preveliki za planirani budžet. Naime, Grad Mostar imao je ponudu za nastup harizmatične Indire Levak, bivše pjevačice "Colonije", ali je ona bila preskupa.

U Banjoj Luci također sve je veoma neizvjesno. Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da trenutno za proslavu Nove godine na otvorenom u budžetu nema sredstava, ali da će se naći novac uz pomoć sponzora. Naglasio je da su rebalansom budžeta predviđena sredstva za Novu godinu, kako bi se na jedan dostojanstven način obilježila Nova godina u Banjoj Luci.

 

Brčaci će 2022. godinu na Trgu mladih dočekati uz Ninu Badrić. Ovu informaciju objavila je popularna hrvatska pjevačica na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku.

Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma, Centar za kulturu i informisanje i Sportsko-kulturni centar Banovići bit će nosioci svih aktivnosti oko organiziranja dočeka Nove godine, koji će biti upriličen na gradskom trgu, a Banovićane bi u najluđoj novogodišnjoj noći trebao zabavljati bosanskohercegovački muzičar Amel Ćurić. Da li će se događaj realizirati, zavisi i od epidemiološke situacije.