open-navfaktor-logo
search
Cazin
U pucnjavi na benzinskoj pumpi u Ćoralićima ranjen muškarac
Operativnim radom na terenu, cazinski policajci su pronašli i uhapsili osumnjičenog, kod kojeg je pronađen i izuzet pištolj M-70, kalibra 7,65 mm
03.10.2018. u 11:20
get url
text

Policija Unsko-sanskog kantona uhapsila je 52-godišnjeg V. R. zbog pucnjave na benzinskoj pumpi "Durić" u Cazinskom naselju Ćoralići, prilikom koje je povrijeđen 30-godišnji Đ. S. iz Cazina.

Kako saznajemo u MUP-u USK, Policijsku stanicu Cazin jučer je pozvao 30-godišnjak, koji je kazao da se nalazi u Domu zdravlja Cazin, te da ga je prethodno ispred benzinske pumpe V. R. iz pištolja ranio u nogu.

- Povrijeđeni je upućen u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede, a uviđaj na mjestu događaja obavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Cazin. Prijavljeni nije zateknut na mjestu događaja, jer se u međuvremenu udaljio - kazala nam je jutros Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Kako je dodala, operativnim radom na terenu, cazinski policajci su pronašli i uhapsili osumnjičenog V. R., kod kojeg je pronađen i izuzet pištolj M-70, kalibra 7,65 mm.

- Nad osumnjičenim su istražitelji zaveli kriminalističku obradu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djela protiv sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti - kazala je Galić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.