Direktorica Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine Vesna Travljanin i načelnik općine Prozor Jozo Ivančević svečanom zdravicom otvorili su 14. sajam "Dani šljive Prozor-Rama 2019", koji se održava u sklopu obilježavanja Dana općine Prozor.

Po riječima načelnik općine Joze Ivančevića, sajam predstavlja odličnu priliku za daljnje unaprjeđenje poljoprivrede, prehrane i turizma za područje Prozora.

- Činimo sve da poljoprivrednici i turistički radnici naše općine budu što prepoznatljiviji kroz svoje proizvode i usluge. Veliki infrastrukturni radovi kao što su dovođenje pitke vode i izgradnja putova svakako su jedna vrsta potpore tim djelatnostima. Imamo i novčane podsticaje, posebno za poljoprivredu, koji dobro dođu svakom korisniku - kazao je Ivančević.

Na ovom, četrnaestom po redu sajmu, okupili se oko stotinu izlagača koji su na oko tisuću metara četvornih sajamskog prostora izložili svoje proizvode i usluge.

Direktorica Saveza općina i gradova FBiH Vesna Travljanin kazala je kako se nada da će turistički potencijali i poljoprivredni uvjeti za proizvodnju zdrave hrane biti prepoznati te da će se njihovom realizacijom omogućiti ostanak mladih u tim krajevima.