Iz Policijske uprave su, navodeći inicijale uhapšenog, saopćili da je Radovanović zatečen na mjestu izvršenja prekršaja, te uz upotrebu sile zadržan lišenjem slobode, zbog okolnosti koje ukazuju da će ponoviti prekršaj.

U skladu sa Zakonom o prekršajima RS-a on će uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka biti doveden u Osnovni sud Prijedor.

- Odluku o pokretanju i sprovođenju hitnog prekršajnog postupka donijet će dežurni sudija navedenog suda –saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Nezvanično, Radovanović se jutros pojavio na radnom mjestu u PU Prijedor, iako mu je još na snazi rješenje kojim je udaljen sa radnog mjesta. 

Radovanović je bivši policijski inspektor, bloger i jedan od članova grupe "Pravda za Davida". Bio je član Anketnog odbora NSRS u slučaju David Dragičević, na čija je pitanja odbio odgovarati ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, koji ga je nazvao psihijatrijskim slučajem i jednom od osoba koja "instrumentalizira Davora Dragičevića". 

Radovanoviću je odranije zabranjen prilaz zgradi Policijske uprave Prijedor, nakon što je sud protiv njega potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva tamošnjeg načelnika policije Dalibora Ivanića.