open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
U Podgorici skup podrške Putinu, došli zloglasni "Noćni vukovi": "Moli se bogu i drži se Rusije"
Skup podrške Rusiji održan je večeras u Podgorici ispred zgrade Skupštine Crne Gore.
02.03.2022. u 21:17
get url
text

Okupljeni su nosili transparent "Moli se bogu i drži se Rusije", prenosi rtcg.me.

Balkan Insight objavio je fotografije sa skupa na kojem je bilo, kako su naveli, na stotine članova prosrpske organizacije.

Na skupu podrške bili su i članovi zloglasnih "Noćnih vukova" iz Podgorice.

 

- Okupili su se na proruskom skupu u glavnom gradu Crne Gore, skandirajući Rusiji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu - napisao je Balkan Insight na Twitteru.

Skup podrške Rusiji održan je u ponedjeljak i u Nikšiću.

S druge strane, kako prenosi Anadolija, prethodnih dana organizovan je niz protestnih okupljanja u Podgorici, u znak podrške ukrajinskom narodu. Na Trgu nezavisnosti danas je počelo prikupljanje pomoći za stanovništvo Ukrajine.

Podršku ukrajinskom narodu večeras su pružili i stanovnici Slovenije koji su se okupili na Kongresnom trgu u Ljubljani u organizaciji Kulturnog društva Ljubljana-Kijev, ukrajinske dijaspore i ukrajinske ambasade, javlja Anadolija.

 

Prisutnim građanima obratili su se predsjednik Vlade Slovenije Janez Janša, ministar odbrane Matej Tonin i ministar privrede Zdravko Počivalšek.

Oni su između ostalog istakli da se Ukrajina bori za slobodu i demokratiju u cijeloj Evropi.

Okupljeni na skupu izrazili su solidarnost s Ukrajinom, osudili rusku vojnu intervenciju i podržali jedinstven odgovor Evrope i NATO-a.

Ukrajinski ambasador u Ljubljani Mihajlo Brodovič poručio je da se u Ukrajini trenutno odlučuje o sudbini Evrope, a zahvalio se svijetu i Sloveniji na podršci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.