open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
U petak vanredna sjednica UEFA-e zbog ruske intervencije u Ukrajini
Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin sazvao je vanrednu sjednicu Izvršnog komiteta kako bi se ocijenila situacija i donijele sve neophodne odluke nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.
24.02.2022. u 13:44
get url
text

Sastanak će biti održan u petak, objavila je UEFA na Twitteru.

Vojna operacija dovela je u pitanje održavanje UEFA Lige prvaka 2022. koje se trebalo igrati u "Gazprom areni" u Sankt Peterburgu 28. maja.

Iz UEFA-e su ranije izjavili za Anadolu Agency da "pomno prate situaciju" između dviju zemalja.

- UEFA stalno i pomno prati situaciju i svaka odluka će biti donesena u dogledno vrijeme ukoliko bude potrebno - poručili su.

Krovna kuća evropskog fudbala je već odgodila utakmicu UEFA Omladinske lige između Dinama iz Kijeva i Sportinga iz Lisabona, koja je bila zakazana za 2. mart u glavnom gradu Ukrajine Kijevu.

Vojna operacija Rusije na Ukrajinu se nastavlja, a od jutros su izvedeni napadi na više ukrajinskih gradova, uključujući Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mikolaiv i Odesu, kao i glavni grad Kijev. U Kijevu se moglo čuti više eksplozija, a u gradu su se oglasile sirene za uzbunu.

Napad ruskih snaga je uslijedio nekoliko dana nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin priznao nezavisnost ukrajinskih regiona Donjeck i Lugansk, koje drže separatisti u istočnoj Ukrajini, što je izazvalo oštre osude međunarodne zajednice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.