open-navfaktor-logo
search
Uznemirujući snimak
U Mostaru nasmrt prebijen pas, policija izašla na teren
U mostarskom naselju Zalih na smrt je isprebijan pas tornjak, a događaj je prijavljen MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.
07.02.2023. u 22:31
get url
text
Naselje Zalih u Mostaru

Kako je objavio Bljesak.info, policija je izašla na teren te postoje svjedoci ovog događaja, koje je policija ispitala. Policija će izvještaj podnijeti Tužitelaštvu HNK.

Navodi se da je psa isprebijala jedna žena, a uznemirujući snimak objavljen je i na društvenim mrežama.

Iz Udruženja za zaštitu životinja "Animal Care Centar" iz Mostara kazali su za Bljesak.info da su upoznati s ovim monstruoznim činom te se nadaju kako će počinitelj biti sankcioniran u skladu sa zakonom.

- S događajem smo upoznati nakon što nas je kontaktiralo više ljudi i poslalo nam uznemirujuće videe i fotografije. Izašli smo na teren s policijom i zatekli smo osobu koja nam je bila navedena kao počinitelj. Nažalost, pas nije ostao živ nakon ovog događaja - kazali su iz ovog udruženja.

Dodaju da je pas vjerovatno bio lutalica, a komšije su rekle da je bio jako star i godinama je dolazio u naselje gdje su ga hranili stanari i nikada nikome nije naudio.

- Želimo se zahvaliti policiji koja je profesionalno izašla na teren i pokazali su empatiju prema životinjama. Molimo sve građane da prijavljuju ovakve slučajeve - naveli su iz "Animal Care Centra".

Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja zabranjeno je životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu.

Video koji kruži društvenim mrežama je uznemirujućeg sadržaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.