U Konyaspor stigle dvije zvanične ponude za Bajića

objavljeno: 08.07.2017. u 11:20

Seniorski fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši napadač Željezničara Riad Bajić iza sebe ima odličnu sezonu u dresu turskog Konyaspora.

Osim 20 golova u svim takmičenjima nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje dao je i veliki doprinos u osvajanja prvog trofeja u klupskoj historiji, a pod vodstvom Aykuta Kocama Konya je osvojila Kup Turske.

Nakon što se Kocama nedavno vratio na klupu Fenera Bajićevo ime stavio je na listu želja kada je riječ o pojačanjima, a prema izvještavanju medija iz ove zemlje turski velikan navodno je spreman platiti 10 miliona eura za Bajića.

Klub koji je 19 puta u svojoj historiji osvajao titulu prvaka Turske nije jedini tim koji želi Bajića. Fener će konkurenciju za imati u zvaničnim ponudama koje su na adresu Konye poslali Borussija iz M'gladbacha i Anderlecht.

Ipak, ponude od po tri miliona eura teško da će privoljeti rukovodstvo Konyaspora da proda svog najboljeg strijelca koji je ugovorom za turski klub vezan do ljeta 2020. godine.

Konya za Bajića, koji prema Transfarktu vrijedi pet miliona eura, traži sedam miliona više, a u redove aktuelnog osvajača Kupa Turske stigao je u ljeto 2015. godine iz Željezničara za 500.000 evropskih novčanica.