open-navfaktor-logo
search
Zadovoljni rezultatima
U izbornom štabu Naroda i pravde zadovoljni, pogledajte atmosferu
Prema riječima Harisa Bašića, člana izbornog štaba Naroda i pravde (NiP) kandidati za načelnike "četvorke" vode u četiri sarajevske opštine i na Ilidži.
15.11.2020. u 21:27
get url
text

U izbornom štabu, iako je zbog epidemioloških mjera ograničen broj prisutnih, vlada jako dobra i pozitivna atmosfera, što je potvrdio i Bašić.

- Prema informacijama koje su do sada pristigle u naš centralni izborni štab nisu zabilježene neke značajnije neregularnosti u izbornom procesu, ali naravno treba sačekati da izborni proces završi, posebno brojanje. Mi smo se osigurali i naravno tome posebnu pažnju posvetili da ne bi bilo neregularnosti u procesu brojanja - istakao je Bašić i dodao:

- Prema informacijama koje do sada pristižu, a tiču se kandidatura za načelničke pozicije, kao što se može osjetiti atmosfera je na ovom mjestu izuzetno optimistična. Prve informacije su izuzetno zadovoljavajuće. Na neki način odgovaraju nekim našim najsmjelijim očekivanjima, a mi jesmo ambiciozni. U Kantonu Sarajevo, odakle dolaze prve informacije, u četiri gradske općine svi kandidati 'četvorke' vode i plus na Ilidži. Također, u rubnim općinama Kantona Sarajevo naši kandidati na nekim mjestima vode, na nekima su drugi. Međutim, zaista rezultat vrijedan pažnje, a ja vjeruje i radosti građana Kantona Sarajevo i BiH.

Narod i pravda je mlada stranka, koja po prvi put učestvuje na lokalnim izborima u BiH, ali Bašić ističe da su u izbornu trku ušli veoma ambiciozno.

- Naravno, ovo su nama prvi lokalni izbori i možda bi neko mogao pomisliti da kakav god rezultat ostvarimo da je dobro. Na neki način jeste. Međutim, mi imamo izuzetno pozitivan odziv građana na naše poruke, na našu kampanju, na našeg predsjednika, tako da su nama i ambicije porasle. Mislim s pravom i ovi prvi rezultati na neki način odgovaraju našim ambicijama, o kojima će se očigledno pričati ovu noć u BiH, a možda i šire - kazao je Bašić.

Dodao je da iz ostalih dijelova BiH još uvijek nemaju izvještaje sa terena kakva je situacija u trkama za načelnika i opštinske vjećnike, ali naglašava da su i u tom pogledu optimistični. Na kraju je nezvanično rekao da je najizvjesnija pobjeda kandidata "četvorke" u sarajevskoj opštini Centar, gdje Srđan Mandić ubjedljivo vodi ispred Nedžada Ajnadžića, kandidata SDA.

Koaliciju "četvorke", koja se okupila oko kandidata za načelnike na lokalnim izborima u BiH, osim Naroda i pravde (NiP) čine Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH i Nezavisna bosanskohercegovačka lista.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.