Gatačka policija uhapsila je dvadesetpetogodišnjeg M. S. iz Bileće nakon što je kod njega pronašla oko dva kilograma droge skanka.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, on je u utorak zaustavljen jučer u Nemanjinoj ulici u Gacku i to za volanom "golfa 2". Pregledom vozila u njemu je pronađeno 1.915 grama skanka.

- Pripadnici Policijske uprave Trebinje su izvršili pretres putničkog automobila, kuće i pomoćnih prostorija koje koristi osumnjičenog te su tom prilikom u putničkom automobilu, ispod zadnjih sjedišta, pronašli dva najlonska pakovanja droge  dok je u kući pronađena jedna torba u kojoj su pronađeni ostaci skanka - kazala je Jovana Cvijetić, glasnogovornica PU Trebinje koja je dodala i  da će nakon dokumentiranja predmeta Policijska stanica Gacko Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. 

Prema njenim riječima,  M.S. se sumnjiči da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Cvijetić je podsjetila da je za deset mjeseci 2018. godine, evidentiran ukupno 101 slučaj zloupotrebe opojnih droga i to: 14 krivičnih djela i 87 prekršaja. Ukupno je oduzeto 88.041 grama marihuane, 263 grama kokaina, 198 grama ekstaziija, 37 grama hašiša i 6 komada tableta opojne dorge ekstazi.