open-navfaktor-logo
search
Status Rahmanovića i Tatara
U FK Sarajevo "zakopčani do grla"
Sve je izvjesnije da dva najbolja igrača FK Sarajevo Benjamin Tatar i Amar Rahmanović na proljeće neće nositi bordo dres.
18.01.2021. u 15:19
get url
text

Riječ je o igračima koje ugovor s aktuelnim prvakom BiH i trenutnim liderom Premijer lige BiH, veže do ljeta ove godine.

Dakle, Sarajevo je u nezavidnoj situaciji i vjerovatno do nastavka saradnje s novopečenim reprezentativcima BiH  neće doći.

Turski mediji javljaju da je Amar Rahmanović jako blizu potpisa ugovora sa Konyasporom, pravom kolonijom bh. fudbalera. Za ovaj klub nastupaju Ibrahim Šehić, Marin Aničić, Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović. Rahmanović će, navodno, potpisati ugovor na dvije i po godine.

Ponuda i upita ima i za Benjamina Tatara. Mediji su pored interesovanja iz Turske, spominjali i mogući odlazak u Španiju.

O statusu Rahmanovića i Tatara nešto više pokušali smo saznati iz FK Sarajevo još prošle sedmice, gdje smo naišli na zid šutnje.

VEZANI TEKST - Amar Rahmanović na putu za Tursku: Potpisuje ugovor na 2,5 godine

Faktor je kontaktirao koordintora sportskog segmenta Emira Hadžića, koji nas je ljubazno uputio prema PR službi kluba, ali na naša pitanja do danas niko nije odgovorio.

Ukoliko Rahmanović i Tatar zaista napuste Koševo, trener Sarajeva Vinko Marinović bit će u problemima. Jasno je da će u Sarajevu u tom slučaju morati pronaći pojačanje u svakoj liniji.

Klub je ostao bez defanzivca Besima Šerbečića, a dolazak napadača poslije povrede Mersudina Ahmetovića nameće se kao logično rješenje.

Sarajevo se za proljetni dio prvenstva priprema u Ljubuškom, a finalni dio priprema ekipa će obaviti u Umagu, a ne u Antaliji, kako je ranije planirano.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.