Trenutno je evidentirano 11.572 aktivna slučaja COVID-19.

Na nivou Federacije BiH, sedmodnevna incidenca iznosi 33,2 slučajeva na 100.000 stanovnika. U posljednjih sedam dana, više incidencu od prosječne zabilježene u Federaciji BiH imaju Zapadnohercegovački, Kanton Sarajevo, Posavski i Hercegovačko-neretvanski kanton.

Sedmodnevna pozitivnost testova varira među kantonima. Visoka pozitivnost ukazuje na neadekvatan broj PCR testiranja. Rezultati antigenskih testiranja nisu uključeni u izvještaj.

U Federaciji BiH, na bolničkom liječenju trenutno su 92 osobe zbog COVID-19, od kojih je troje (3,3 posto) na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Prema dostavljenim podacima, od 86 hospitaliziranih osoba sa podatkom o vakcinalnom statusu, 65 (75,6 posto) je nevakcinisanih i nepotpuno vakcinisanih, a 21 (24,4 posto) potpuno vakcinisanih.

U prethodnoj sedmici zabilježeno je 15 smrtnih slučajeva zbog COVID-19. U 12. sedmici bilježi se pad svih sedmičnih indikatora osim broja novih potvrđenih slučajeva COVID-19. Najveći pad bilježi ukupan broj smrtnih slučajeva zbog COVID-19.

Najviše vrijednosti sedmodnevne incidence zabilježene su u Kantonu Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskom i Tuzlanskom kantonu.