open-navfaktor-logo
search
I Direktorica u stranci
U Dom zdravlja bez konkursa zaposlen sin SDP-ovog vijećnika, otac i majka su mu radne kolege
Pojedini članovi Socijaldemokratske partije (SDP) su odlučili dati svoj doprinos u borbi protiv pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Svoju viziju jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema su odlučili sprovesti u djelo zapošljavanjem stranačkih kadrova u zdravstvene ustanove.
09.04.2020. u 14:40
get url
text
Čelnici SDP-a sa Općinskim odborom SDP Sanski Most

Tako je JU Dom zdravlja Sanski Most od 1. aprila ove godine "jači" za Admira Jakupovića, čiji je otac Hajrudin Jakupović predsjednik Kluba SDP-a u Općinskom vijeću Sanski Most, te uposlenik Doma zdravlja i bivši direktor te ustanove.

 

Mlađahni Jakupović će se u Domu zdravlja pridružiti i svojoj majci Seidi Jakupović, koja je također uposlenica te zdravstvene ustanove.

Direktorica JU Dom zdravlja Sanski Most je Sanda Čekić, članica Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona, koja je primila Admira Jakupovića u radni odnos bez, kako naši izvori tvrde, prethodno raspisane i provedene konkursne procedure.

Jakupović je, potvrđuje dokumentacija koja je u posjedu Faktora, potpisao ugovor na određeno, od 1. aprila do 30. septembra 2020. godine, a prema ugovoru će obavljati posao medicinskog tehničara u Hitnoj medicinskoj pomoći JU Dom zdravlja Sanski Most. Uposlenici te ustanove tvrde da, osim što nije raspisan konkurs za tu poziciju, nije postojala ni potreba za zapošljavanjem tog kadra. Osim toga, tvrde i to da je molbe za posao predao veći broj drugih kandidata, ali da njima nije data prilika da se zaposle. 

Faktor je prije nekoliko dana dostavio upit JU Dom zdravlja Sanski Most, tražeći odgovore o zaposlenju Jakupovića, ali odgovore još uvijek nismo dobili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.