open-navfaktor-logo
search
Borba protiv korone
U Cazinu se proizvode dezinfekcijski tuneli, prvi u funkciji već od sutra
Prvi dezinfekcijski tunel na području Unsko-sanskog kantona (USK) trebao bi već sutra biti postavljen u središtu Cazina, a proizvodnju potpisuje lokalna firma HH Inox.
31.03.2020. u 13:08
get url
text

- Izuzetan primjer, s obzirom na to da se radi o projektu zdravstvene zaštite građana koja nam je prioritet, međutim i vrijedan iskorak za domaću privredu u ovim vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa. Ova naša firma je krenula s proizvodnjom dezinfekcijskih tunela s namjerom da zadrže radnike i proizvodnju, tako da je logično da Grad Cazin prvi podrži njihov proizvod i rad - riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Najnoviji proizvod u asortimanu firme HH Inox plasiran je s ciljem pružanja podrške lokalnoj zajednici u vanrednim okolnostima, te očuvanja 35 radnih mjesta.

- Dezinfekcijski tunel predstavlja čvrstu instalaciju s mehanizmom, koji u vidu spreja ispušta dezinfekcijsko sredstvo na osobu unutra. Korisnik tunela stoji na podlozi, koja je također dio procesa dezinfekcije. Riječ je o čvrstom dijelu koji dezinficira obuću i 16 prskalica za denzifekciju odjeće, odnosno osobe. Fotosenzitivna aktivacija je uključena i sve skupa predstavlja koristan i efikasan sistem - kazao je poslovođa firme Osman Gazibara.

Iz cazinske firme potvrđeno je i kako već ima još zainteresiranih za narudžbu dezinfekcijskih tunela, osim Grada Cazina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.