open-navfaktor-logo
search
FHMZ
U BiH narednih dana susnježica i snijeg, temperature do minus 4, a očekuju se i olujni udari vjetra
Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati umjereno ili pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje, saopćeno je jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
08.01.2023. u 09:21
get url
text

- Poslije podne i tokom noći slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na sjeverozapadu Bosne do 17 stepeni - dodaje se u saopćenju.

U Sarajevu jutro pretežno sunčano sa maglom u nižim dijelovima grada. Tokom dana postepeno naoblačenje. Dnevna temperatura oko 8 stepeni.

U 7 sati izmjerena je temperatura: Sokolac -8; Bjelašnica -3; Zenica -1; Doboj, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina 2; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 3; Mostar, Trebinje 4; Livno 5; Gradačac 6; Neum 9; Bihać 13 stepeni Celzijusevih.

Objavljena je prognoza do petka.

Tako se sutra očekuje oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje padavine poslije podne ili tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavina na jugu i jugozapadu zemlje, gdje je moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14, a dnevna od 11 do 17 stepeni.

U utorak nas očekuje oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i ponegdje u nizinama centralne i istočne Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini i Krajini. U zapadnim područjima Bosne se očekuju olujni udari vjetra. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Za srijedu se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima slab snijeg je moguć na istoku i jugoistoku Bosne. Tokom noći novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

I u četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Susnježica ili snijeg su mogući i u nizinama centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.