open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
U Beranama pronađeno tijelo dječaka, uhapšen osumnjičeni za ubistvo
Dječakov otac je potvrdio da je tijelo bilo golo sa povezom oko vrata i razbacanim stvarima i izrazio sumnju da je njegov sin ubijen
16.10.2018. u 15:51
get url
text

Policija je uhapsila S. I. (19) iz Berana, zbog sumnje da je ubio trinaestogodišnjeg dječaka čije je tijelo pronađeno danas u Beranama.

Iz policije je saopćeno da je nestanak dječaka prijavljen jučer.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju će se izjasniti o kvalifikaciji počinjenog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata.

- Tijelo dječaka bit će upućeno na Odjeljenje sudske patologije radi vršenja obdukcije. Zbog zaštite identiteta i integriteta preminulog dječaka, policija neće saopćiti njegove inicijale, način izvršenja krivičnog djela niti bilo koji drugi podatak ili detalje kojim bi se povrijedila prava maloljetne žrtve - saopćeno je iz Uprave policije.

Tijelo dječaka, čiji su roditelji izbjeglice sa Kosova, je pronađeno oko 11 sati u blizini Lima pored Buvlje pijace.

Tijelo je pronađeno nago i u vodi, dok je odjeća bila na suhom.

Dječakov otac je rekao Vijestima da je dječak nestao u nedjelju i da od tada tragaju za njim. On je kazao da su Romi i Egipćani sa Kosova danas organizovali masovnu potragu pored Lima i da su, nažalost, dijete pronašli na ovoj lokaciji. Dječakov otac je potvrdio da je tijelo bilo golo sa povezom oko vrata i razbacanim stvarima i izrazio sumnju da je njegov sin ubijen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.