U 66. godini života: Preminuo čuveni novinar Zoran Kapetanović

objavljeno: 24.03.2015. u 09:33

U Tuzli je sinoć u 66 godini života preminuo čuveni bh. novinar Zoran Kapetanović, saopćila je RTV Tuzlanskog kantona.

Kapetanović se dugo borio s teškom bolešću, a vedar duh ga nikada nije napuštao.

Rođen je 25.januara 1949. Godine. Novinarstvom se počeo baviti 1970. godine u omladinskom listu Spektar, a potom i u sarajevskim Večernjim i dopisništvu Borbe. Nakon toga, 1973. godine dolazi na Radio Sarajevo.

Nakon uspjeha koji postiže kao jedan od urednika kultne radijske emisije „Đerdan“, slijedi i angažman na tadašnjoj Televiziji Sarajevo, gdje je, između ostalog, uređivao i čuveni “Folk filigran”.

Ratne 1994. godine dolazi u Tuzlu, gdje se nastavlja baviti novinarstvom. Obavlja funkciju direktora Radio Tuzle, a godinu dana kasnije dolazi na tadašnju Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona. U ovoj medijskoj kući obavlja dužnost urednika Kulturno-zabavnog programa, urednika Jutarnjeg programa te niza uspješnih televizijskih projekata.

Početkom 2014. godine otišao je u zasluženu penziju s obećanjem da će svoje bogato životno i novinarsko iskustvo pretoči u knjigu. Nažalost, u tome ga je spriječila teška bolest sa kojom se borio posljednjih godina. Nije uspio dobiti tu bitku, uprkos nevjerovatnoj hrabrosti, životnoj volji i optimizmu.

Termini sahrane i komemoracije Zoranu Kapetanoviću bit će saopćeni naknadno.

(Faktor.ba)