open-navfaktor-logo
search
Mediji u Beogradu
Tvrde da je Xhaka psovao majku fudbalerima Srbije, a "dotukao" ih dresom Jašarija
Ne smiruju se tenzije nakon utakmice Švicarska - Srbija u kojoj su Švicarci slavili sa 3:2 i izborili plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a Orlove poslali kući.
02.12.2022. u 23:47
get url
text

I tokom utakmice bilo je mnogo čarki, svi bruje o nesportskom potezu Dragana Stojkovića Piksija, a dišlo je i do fizičkog sukoba navijača nakon meča.

VEZANI TEKST - Milenković izgubio živce pa nasrnuo na Xhaku, nastao haos na terenu

Srbijanski mediji nakon meča dodatno su prozvali Granita Xhaku, koji je trijumf protiv Srbije proslavio tako što je obukao dres sa brojem 26 na kojem je pisalo Jashari.

Xhaka je posudio dres od reprezentativnog saigrača Ardona Jasharija, a mediji u Srbiji navode kako će "mnogi ovo shvatiti kao provokaciju", optuživši ga da je provocirao i tokom meča.

- Tokom utakmice je bilo dosta provokacija, hvatao se i za međunožje, a pred sam kraj je dodatno provocirao čitav tim Orlova, kada je i psovao majku fudbalerima Srbije.

VEZANI TEKST - Pogledajte sukob srbijanskih i albanskih navijača u Kataru

Na kraju, obukao je dres Ardona Jašarija i okrenuo ga ka kameri i pozdravljao... Mnogi će i ovo shvatiti kao provokaciju jer je drugi Jaširi daleko poznatiji... Riječ je o ozloglašenom osnivač tzv. OVK Ademu Jašariju - piše Kurir.

Kosovski mediji, s druge strane, pišu da je Xhaka oblačenjem dresa Jasharija odao počast nacionalnom heroju Ademu Jashariju, koji je stradao 1998. godine, a radi se o jednom od osnivača kosovske armije.

Golove za Švicarsku postigli su Shaqiri, Embolo i Freuler, dok su za Srbiju pogađali Mitrović i Vlahović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.