U Tvornici cementa Kakanj obilježen 41. rođendan. Kao i prethodnih godina, upriličen je ručak za zaposlene, te prijem i zakuska za penzionere i porodice preminulih i poginulih radnika. Posebne nagrade i zahvalnice dobili su radnici koji pune 25 godina rada u toj tvornici.

Radnicima, penzionerima i porodicama preminulih radnika Tvornica cementa Kakanj podijelila je i prigodne poklone kao i novčane nagrade. Članovi Uprave te tvornice su istakli istinski značaj i doprinos koji je svaki pojedinac ostavio na taj kolektiv.

Pored značajnih ulaganja u poboljšanja u proizvodnji, najznačajniji okolišni projekat je uvođenje upotrebe alternativnih goriva, čime je Tvornica cementa Kakanj značajno smanjila emisije stakleničkih plinova i doprinijela ispunjenju UN ciljeva održivog razvoja 2030. Time je zaslužila priznanje Pionir održivog razvoja u BiH koju su joj dodijelili UNDP i Švedska ambasada u BiH, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

U toj tvornici radili su i na širenju poslovne mreže kroz otvaranje novih postrojenja za proizvodnju betona u Mostaru i Splitu, te otvaranje novog terminala za cement u Bihaću.

Prve tone "sivog zlata" krenule su iz Kaknja 15. decembra 1978. godine, i u potpunosti promijenile historiju građevinske industrije u BiH. Izgradnjom cementare u Kaknju omogućen je mnogo brži razvoj moderne infrastrukture i gradnje neophodnih stambenih i poslovnih objekata u urbanim centrima koji su se intenzivno razvijali početkom osamdesetih.

Cement iz Kakanja posebno je bio značajan za izgradnju kompletne infrastrukture i pratećih objekata za 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.