VEZANI TEKST - Djevojčica operisana privatno u Sarajevu, iz sale je odvezli u KCUS u komi: "Na životu je održavaju aparati"

- Policijski službenici MUP-a KS a pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj, poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja - naveli su iz Tužilaštva KS u odgovoru na naš upit.

Kako su ispričali roditelji djevojčice, ona je rođena sa spuštenim kapkom i operisana je prije godinu. Ta rana nije zarastala i zbog infekcije je morala biti hitno operisana. 

U dogovoru sa dr. Ninom Jovanović iz Kantonalne bolnice u Zenici, dijete je operisano u privatnoj klinici "Dr. Halimić" u kojoj doktorica također radi, odnosno u iznajmljenoj operacijskoj sali. Doktorica je roditeljima, kako su ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok "ne znaju".

Dijete je, kako su kazali, prije operacije imalo uredno sve nalaze. Nakon operacije je hitno prevezeno u KCUS, gdje je u životu održavaju aparati.