open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Tužilaštvo KS o Selimovićevom pressu: Istragu vodimo mi, od MUP-a očekujemo da postupa po našim naredbama
Tužilaštvo Kantona Sarajevo reagiralo je na navode koje je danas na konferenciji za novinare iznio policijski komesar Uprave Policije MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović.
08.11.2021. u 21:13
get url
text

VEZANI TEKST - Selimović saopćio da je ubistvo sarajevskih policajaca rasvijetljeno što se MUP-a tiče, novinari nisu mogli ništa pitati

Selimović je danas kazao kako je ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, što se MUP-a KS tiče, rasvijetljeno.

On je kazao da su Tužilaštvu KS 5. novembra podnijeli dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv više osoba za koje, prema prikupljenim dokazima, postoji osnov sumnje da se mogu dovesti u vezu ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine u ulici Geteova na Alipašinom Polju

- Podsjećamo javnost da Tužilaštvo Kantona Sarajevo vodi istragu u predmetu ubistva sarajevskih policajaca i da su policijske agencije medju kojima i MUP KS dužne da poduzimaju radnje u okviru svojih ovlaštenja i pod nadzorom tužilaca. Rasvjetljavanje krivicnog djela sa, kako se navodi, policijskog aspekta i obavještavanje javnosti o tome, ne znači istovremeno da je u predmetnom slučaju prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu kojih se moze donijeti tužilačka odluka - naveli su iz Tužilaštva KS.

VEZANI TEKST - Nakon komesara, oglasila se i Vlada KS: Da li je posrijedi politizacija slučaja ubistva sarajevskih policajaca?

Dodali su da je u interesu istrage potrebno da se svi uzdrže od objelodanjivanja informacija o predmetu jer to direktno može ugroziti interese istrage o teškom krivičnom djelu.

- Tužilaštvo će nastaviti intenzivno provoditi radnje u ovoj kompleksnoj istrazi, te se od MUP-a KS očekuje da u skladu sa zakonom, promptno i efikasno postupa po zahtjevima i naredbama tužilastva - naveli su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.