Utorak, 28.06.2022.

Tužilaštvo BiH preuzima predmet u vezi s nabavkom respiratora

Na sastanku koji je održan na inicijativu glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić, koji je održan u prostorijama SIPA-e sa dužnosncima SIPA-e, Tužilaštva KS i Agencije za javne nabavke BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kako je saopćeno, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi s uvozom respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM.

- Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, temeljem svojih ovlasti propisanih Zakonom o spriječavanju pranja novca i finansiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u vezi s nabavkom 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužilaštva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužilaštva BiH - navodi se u saopćenju.

S tim u vezi, Kantonalno tužilaštvo KS će Tužilaštvu BiH tiokom dana dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh