open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Treneri odredili početne sastave: Dva Edina u lovu na osminu finala
Revanš-susreti šesnaestine finala Evropske lige igraju se večeras u već ustaljenim terminima od 18.55 sati i 21 sat.
27.02.2020. u 17:34
get url
text

Dva meča koji se igraju u prvom terminu bit će posebno interesantna ljubiteljima fudbala iz Bosne i Hercegovine, ali i navijačima našeg nacionalnog tima.

Roma našeg Edina Džeke od 18.55 sati brani gol prednosti iz prvog susreta protiv belgijskog Genta, a Dijamant će i večeras rimsku Vučicu predvoditi kao kapiten.

Za kapitena Zmajeva nastup protiv Genta bit će 37. u Evropskoj ligi u karijeri, a sedmi u ovoj sezoni u kojoj je postigao tri gola i zabilježio dvije asistencije.

Paulo Fonseca već je odredio sastav za večerašnji meč. Boje Rome branit će: Pau López, Cristante, Smalling, Džeko, Kolarov, Veretout, Mancini, Carles Perez, Spinazzola, Mkhitaryan, Kluivert.

Gent će igrati u sastavu: Kaminski, Ngadeu-Ngadjui, Owusu, Odjidja, Bezus, Castro-Montes, Mohammadi, David, Kums, Depoitre, Plastun.

Džekin imenjak i reprezentativni kolega Edin Višća imat će mnogo teži zadatak. Njegovom Bašakšehiru, kojeg večeras predvodi kao kapiten, potrebna je pobjeda od 2:0 kako bi se plasirali u osminu finala Evropske lige u duelu sa lisabonskim Sportingom.

Trener turskog viceprvaka Okan Buruk već je odredio startere za večerašnji duel. Za Bašakšehir će igrati: Mert Günok, Clichy, Epureanu, Višća, Elia, İrfan Can Kahveci,Ba, Škrtel, Azubuike, Júnior Caiçara, Aleksić.

Za portugalski time večeras igraju: Luís Maximiano, Tiago Ilori, Coates, Acuña, Vietto, Ristovski, Battaglia, Wendel, Jovane Cabral, Bolasie, Šporar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.