open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Trener Veleža ogorčen na suđenje protiv Sarajeva: Pomoćnik govori da je penal, glavni neće...
Nama se u zadnja tri kola sviraju tri košarkaška penala, kazao je Feđa Dudić 
23.11.2019. u 15:05
get url
text

Feđa Dudić, trener FK Velež, bio je ogorčen na suđenje nakon derbija protiv Sarajeva u kojem je njegov tim poražen sa 1:2.

VEZANI TEKST - Sarajevo slavilo protiv Veleža i preuzelo lidersku poziciju pred derbi sa Željom

Starter Rođenih vidno iznerviran izašao je pred kamere Moja TV.

- Čestitam Sarajevu na onome što su napravili u prvom poluvremenu. Bili su bolji i imali smo sreće. Međutim, mi smi bili bolji u drugom dijelu - kazao je Dudić, a onda se "otvorio":

- Nama se u zadnja tri kola sviraju tri košarkaška penala. A danas se nije dosudio penal za nas. Pomoćnik (Damir Lazić, op.a) na slušalice govori da je penal (detalj iz 88. minuti kada je Šabanović dobio crveni karton), ali glavni (Dragan Petrović, op.a) neće da svira. Protiv Želje nam je poništen gol na signalizaciju šestog sudije Mujića. Tada se uvažava komunikacija sudija, a danas ne može. U Širokom Brijegu nam je poništen čist gol Fajiću. Jednostavno, ovako ne možemo naprijed - kazao je ogorčeni Dudić.

Sporni detalj iz 88. minuta možete pogledati OVDJE

S druge strane Husref Musemić mogao je biti zadovoljan rezultat, ali ne i izadnjem svojih izabranika u oba poluvremena.

- Nama je pripalo prvo poluvrijeme, Veležu drugo. U prvom dijelu smo bili baš dobro, ali u drugom dijelu nam je Velež napravio pritisak i postigao gol. Ipak, čestitam svojim igračima na pobjedi - kazao je Musemić, najavivši i derbi protiv Želje:

- U posljednjem derbiju smo se visoko poraženi i želimo se revanširati. Pripremat ćemo se da odigramo što bolju i kvalitetniju utakmicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.