open-navfaktor-logo
search
Husref Musemić
Trener Sarajeva najavio derbi protiv Zrinjskog: Potrošili smo se protiv Celtica, ali...
Vidjet ćemo sutra ko je umorniji nakon evropskih utakmica, kazao je Musemić
20.07.2019. u 11:36
get url
text

Fudbaleri Sarajeva još se nisu oporavili od puta u Glasgow i meča protiv Celtica u prvom kolu kvalifikacija za Ligu evropskih prvaka, a već im slijede novi izazov. I to kakav.

Sutra u 19 sati na Koševu će ugostiti Zrinjski, viceprvaka BiH i ekipu koja će im biti najveći konkurent za titulu u sezoni koja starta danas. Svjestan važnosti sutrašnjeg ispita je i Husref Musemić, trener Bordo tima.

- Želja nam je, normalno, da startamo što bolje u domaćem prvenstvu. Zrinjski ima novog trenera, nove igrače, novu formaciju. Igrali su dobro protiv Akademije Pandev što sigurno nešto govori. Očekuje nas zahtjevan meč, ali pokušat ćemo odigrati što bolje. Vidjet ćemo sutra ko je umorniji nakon evropskih utakmica. Protiv Celtica smo odigrali jako naporan meč i potrošili smo se. Ipak, nadam se da kod igrača ostalo snage da odigraju kvalitetan meč i protiv Zrinjskog. Mislim da će biti barem jedna ili dvije promjene u odnosu na meč u Glasgowu, jer jendnostavno, primorani smo to uraditi - kazao je Musemić.

Trener osvajača duple krune govorio je i o eventualnim pojačanjima.

- Fali nam igrač na poziciji stopera ili zadnjeg veznog, s obzirom da će Dupovac vjerovatno duže odsustvovati. Trebaju nam još dvojica ili trojica novih igrača. To je poznata informacija, nisam rekao ništa novo. Ako želite igrati na tri fronta potrebno vam je mnogo igrača. Sigurno je da nam nedostaje Stanojević, ali to je fudbal, to je sport. Sretni bismo bili da je on tu, ali nije i to je to - ističe Musemić.

Optimista pred sutrašnji derbi je i  golman Vladan Kovačević. 

- Sve je u ekipi super nakon revanša u Škotskoj. Pokazali smo da se možemo nositi sa velikim klubovima. Očekuje nas zahtjevan meč protiv Zrinjskog, nismo imali dovoljno vremena za odmor. Neka ovo bude počekat još jedne dobre sezone za nas - kazao je Kovačević.

Meč na Koševu sudit će Elvis Mujić iz Banovića. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.