open-navfaktor-logo
search
Konfliktna igra
Trener i fudbaler Čelika potukli se na utakmici: Obratili se javnosti, ovo je njihovo objašnjenje
Pomoćni trener Čelika Adis Nurković i defanzivac zeničkog kluba Aladin Isaković potukli su se u nedjelju na Bilinom polju tokom meča Čelika i Mošćanice.
28.09.2021. u 19:02
get url
text

Sudija je Nurkoviću i Isakoviću pokazao crvene kartone. Dvojac iz Čelika odlučio se obratiti javnosti.

Isaković smatra da su mediji iskoristili trenutka u kojem su obojica učesnika incidenta pokazali svoju slabost!?

- Ovom prilikom želim uputiti iskreno izvinjenje svojim saigračima, te navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu. Ne želimo na bilo koji način unositi nemir u ekipu jer Čelik je važniji od svih nas. Konflikti se dešavaju, a mediji su iskoristili trenutak u kojem smo obojica pokazai svoju slabost, te bombastičnim naslovima bacilli sjenu na sve lijepo što se dešavalo te noći - rekao je Isaković.

Nurković poručuje da je fudbal konfliktna igra.

- Na samom početku želim čestitati saigračima na dobro odigranoj utakmici, osvojenim bodovima i svemu onome što su pokazali na terenu. Niko od nas nije ponosan na situaciju koja se desila na poluvremenu. Fudbal je konfliktna igra, kako na terenu, tako i van njega i ovakve situacije nisu rijetkost. Ipak želim se iskreno izviniti svim našim navijačima i ostalim igračima, siguran sam da se ovakve stvari neće ponoviti. Mi našu borbu nastavljamo dalje. Zajedno za bolji, jači i uspješniji Čelik - veli Nurković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.