open-navfaktor-logo
search
Najozbiljniji kandidat
Tomislav Ivković napušta Željezničar i seli u banjalučki Borac?
FK Borac mogao bi angažovati novog sportskog direktora tokom zimske pauze u Premijer ligi BiH.
22.12.2021. u 15:17
get url
text

Nakon nekoliko godina Banjalučani žele aktivirati poziciju sportskog direktora, a izbor je pao na poznato trenersko ime. Kako saznaje Sport1, Tomislav Ivković, trener Željezničara, najozbiljniji je kandidat za ovu funkciju.

Ivković je u Željezničar stigao prošlog ljeta, a po završetku jesenjeg dijela nije potvrdio da sigurno ostaje na kormilu Plavih.

Posljednjih dana je aktivirana priča o njegovom odlasku sa Grbavice, a Nazif Hasanbegović, predsjednik Želje, jučer je izjavio da nema informaciju o eventualnom prekidu saradnje.

Ipak, kako je potvrđeno za Sport1, Ivković je prva želja čelnika Borca za ovu poziciju, a da li će biti nešto od tog angažmana, bit će poznato do kraja kalendarske godine.

Ivković je dovođen u vezu i sa preuzimanjem trenerske klupe Banjalučana, ali su na Gradskom stadionu odlučili dati povjerenje Nemanji Milanoviću.

Zanimljivo, Ivković je početkom oktobra nakon utakmice Borac - Željezničar (1:1) hvalio atmosferu na Gradskom stadionu (na tribinama bili Milorad Dodik i Vico Zeljković) i suđenje, iako su navijači domaćeg tima divljali, a sudija Frano Jelić sa svojim pomoćnicima obilato je pomagao domaćinu. Da li je pohvalama "kupio" funkciju sportskog direktora prvaka BiH, ostaje da vidimo...     

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.