open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Tomislav Ivković: Igrači Želje su heroji, tek dolazi najteže vrijeme za klub
Fudbalski klub Željezničar slavio je danas pobjedu protiv Širokog Brijega (1:0) u 19. kolu Premijer lige BiH.
05.12.2021. u 18:14
get url
text

Plavi su se tako trijumfom oprostili od domaćih navijača, s obzirom na to da je današnji meč bio posljednji u 2021. godini.

Tomislav Ivković, trener Plavih, nakon utakmice je pohvali je svoje fudbalere, nazvavši ih herojima kluba.

- Čestitke mojim igračima, oni su heroji ovog kluba. Čestitke od srca njima i svima koji su bili uz nas. Završili smo prvenstvo uz sve probleme, pokazali smo karakter i ljubav prema dresu - rekao je Ivković, prenosi Sport1, i dodao da najteži period tek slijedi:

VEZANI TEKST - Završena polusezona: Željo slavio na Grbavici, remi na Tušnju

- Ako je cilj bio da se što prije pomaknemo prema mirnoj sredini i da stabilizujemo mlade igrače onda moramo biti zadovoljni. Danas je bilo šest, sedam mladih igrača što nam je bio i cilj. Za dalje je teško planirati jer sad dolazi najteže vrijeme za klub i za nas. Zašto je najteže treba da znaju svi oni koji trebaju znati.

Ivković, po običaju, nije objasnio šta je želio reći, nego je "umotavao stvari" i "radio predstavio za široke narodne mase". Međutim, nije propustio priliku da se zahvali ljudima koji su ga doveli u klub.

- Da smo zabili četiri-pet golova više puno bi to bolje izgledalo, ali imali smo jednog špica Juričića koji se trudio, ali ga nije išao gol. Nemamo napadača koji će dati 10 ili 12 golova, zato sam rekao da smo jaki kao ekipa jer uvijek ekipa izbaci pojedinca. Hvala ljudima koji su me doveli u klub, sve što smo dogovorili i planirali, uspjeli smo realizirati. Blokada računa nije bila njihova krivica, hvala svima koji su bili uz nas. Smatram da je bilo potrebno da ovo kažem - naglasio je trener Željezničara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.