open-navfaktor-logo
search
Uništavanje imovine
Telemach se požalio: Na Grbavici su nam presječeni kablovi, podnijeli smo krivičnu prijavu
Kompanija Telemach se saopćenjem za javnost požalila da je nepoznato lice ili više njih u sarajevskoj ulici Behdžeta Mutevelića 77 presjeklo tri optućka kabla koja pripadaju toj kompaniji.
16.01.2021. u 13:58
get url
text

To je, dodaju, dovelo do obustavljanja usluge dijelu korisnika, nestanka internet veze i prekida emitovanja kablovskog programa.

- Tehničke ekipe Telemacha izašle su na teren i rade na otklanjanju smetnji i uspostavljanju usluge korisnicima koji su zbog ove sabotaže nepoznatih počinioca ostali privremeno bez usluge. Kompanija Telemach BH će podnijeti krivičnu prijavu protiv N. N. izvršioca koji je nanio štetu kompaniji i izvršio opstrukciju isporuke usluge korisnicima u naselju Grbavica – navodi se u saopćenju.

Presijecanje kablova se, prema sumnjama ove kompanije, dogodilo u tri sata poslije ponoći, za vrijeme ograničenog kretanja.

- Očekujemo da istražni organi utvrde sve okolnosti pod kojim je učinjeno ovo krivično djelo uništavanja imovine sa namjerom da se nanese šteta kompaniji Telemach i zaustavi isporuka usluge korisnicima. Poslije mnogobrojnih medijskih napada i negativne kampanje bazirane na neistinitim informacijama o kompaniji Telemach BH, svjedoci smo da se prešlo i na pokušaj opstrukcije rada kompanije i kroz fizičko uništenje imovine – poručeno je iz ove kompanije.

Dodaju da će se tehničke ekipe Telemacha potruditi da u najbržem mogućem roku zamijene optičke kablove kako bi se nastavilo pružanje usluge pretplatnicima Telemach BH, te da očekuju da istražni organi u najkraćem roku otkriju počinioce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.