open-navfaktor-logo
search
Predsjednik VSTV-a
Tegeltija nakon skandaloznog snimka: U Sarajevu mi je ugrožen život
Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija ustvrdio je putem svoje Facebook stranice da mu je u Sarajevu ugrožen život.
29.11.2020. u 12:53
get url
text

VEZANI TEKST - Poslušajte kako Tegeltija obećava posao u pravosuđu za sestru članice VSTV-a 

Ovako dramatična objava Tegeltije uslijedila je nakon novog skandaloznog snimka objavljenog u medijima, a na kojem se čuje njegov razgovor sa članicom VSTV-a Milijanom Buha o imenovanju njene sestre Sanje Čegar na mjesto sudije Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Tegeltija je na Facebooku napisao:

"S obzirom na to da je obavljanje moje dužnosti predsjednika VSTV-a sa sjedištem u Sarajevu izloženo izuzetno snažnom protivustavnom i protivzakonitom političko-obavještajnom i paraobavještajnom ugrožavanju mog fizičkog i ličnog i profesionalnog integriteta, sa ciljem moje eliminacije sa mjesta predsjednika VSTV-a, a koje, iako je potpuno neustavno i nezakonito, nailazi na odobravanje jednog dijela javnosti, medija, pa i dijela međunarodne zajednice i OHR-a, pred mene se danas, nažalost, postavlja jedno osnovno pitanje?

Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, FIZIČKI, dalje da budem prisutan u Sarajevu ili Federaciji BiH uopće. Očigledno je da sam tamo apsolutno dozvoljena inlegitimna meta svake moguće nezakonitosti uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života. Postalo je posve jasno, kada sam u Sarajevu ili FBIH svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost u mom slučaju postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.