open-navfaktor-logo
search
Nisu čista posla
Svi zadovoljni: Mamić gura Peteva na klupu Zmajeva, Bugarin dovodi igrača u Dinamo
Dolazak Ivayla Peteve na klupu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bila bi menadžerska varijanta, o čemu smo već pisali. 
24.12.2020. u 16:42
get url
text

VEZANI TEKST - U "kombinaciji" sa Vicom Zeljkovićem: Treba li Zdravko Mamić birati selektora Zmajeva?

Potvrđuju to i informacije iz Bugarske, koje su vezane za zagrebački Dinamo. Pitate se kakva je poveznica između Dinama, Peteva i Zmajeva? Odgovor je Zdravko Mamić.

Kako zapravo stoje stvari?

Petev je kandidat kojeg bi na klupu Zmajeva rado doveo Vico Zeljković. U tome mu svesrdno pomažu Zvjezdan Misimović i Zdravko Mamić. Alfa i omega Modrih vjerovatno vidi priliku da preko bugarskog "stručnjaka" kontroliše reprezentaciju BiH...

A prije nego što bi i počeli saradnju na relaciji "selektor - menadžer", Petev će za Mamića pokušati odraditi jedan posao u Bugarskoj.

Kako pišu bugarski mediji Petev trenutno obavlja menadžersku misiju, jer želi ispuniti želju svom nekadašnjem gazdi (sa Mamićem sarađivao prije četiri godine kada je bio trener Dinama). Modri su zainteresovani za Nigela Robertha, napadača Levskog, te je Petev već stupio u kontakte s vlasnikom kluba iz Sofije, Baskom Sirakovim, da se transfer ubrza.

Zanimljivo, Petev je sjedio i na klupi Levskog, ali samo jedan dan. Blamažu koju je doživio u Sofiji upisana je u anale svjetskog fidbala.

VEZANI TEKST - Blamaža potencijalnog selektora Zmajeva: Navijači ga skinuli na predstavljanju, bio trener samo jedan dan

Levski iz Sofije ga je angažovao 8. oktobra 2013. godine što se nije svidjelo navijačima (zbog njegovih ranijih izjava), pa su upali na konferenciju za novinare, na kojoj je bilo njegovo predstavljanje.

Skinuli su mu klupsku opremu i otjerali ga iz prostorije. Dan kasnije Petev je podnio ostavku.

Bugarski trener se nije proslavio ni na klupi Dinama i ostao je upamćen kao jedini koji u posljednjih 15 godina nije uspio postati prvak Hrvatske sa zagrebačkim klubom.

No, bez obzira na sve to, favorit je Vice Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića za nasljednika Duška Bajevića. To može samo u BiH...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.