open-navfaktor-logo
search
Oglasio se selektor
Šveđani ne odustaju: "Naš sportski direktor pričao je sa Tahirovićem, poštovat ćemo njegovu odluku"
Benjamin Tahirović (19), talentovani veznjak Rome, mogao bi obući dres sa državnim grbom Bosne i Hercegovine.
04.01.2023. u 00:18
get url
text

Fudbaler koji je u novembru prošle godine debitovao za prvi tim Vučice može birati između Zmajeva i Švedske, a Janne Andersson, selektor ove skandinavske zemlje, za tamošnje medije govorio je o Tahirovićevoj budućnosti.

Andersson je za švedske medije potvrdio je kako je nedavno njihov sportski direktor Stefan Pettersson razgovarao sa Tahirovićem, te da veznjak Rome u tom trenutku još nije odlučio za koga će igrati.

- Pettersson je pričao sa Benjaminom Tahirovićem i tada se nije znalo za koga će igrati. Bio je prilično otvoren. Ako odluči da igra za drugu reprezentaciju, to moramo poštovati - rekao je .

Fotbollskanalen piše da su sredinom decembra dobili SMS poruku od Tahiroviću u kojoj je napisao da još nije odlučio o izboru reprezentacije.

VEZANI TEKST - Dok je dijaspore, za Zmajeve nema zime

- Tačno je da su me kontaktirali iz Fudbalskog saveza BiH, bili su vrlo korektni i otvoreni, ali nije bilo ništa više od toga. Još nisam odlučio za koju reprezentaciju ću igrati. Odluku ću donijeti zajedno sa svojom porodicom - napisao je tada Tahirović.

Naredne reprezentativne akcije su u martu, a Šveđani pišu da bi tada mogao pasti odgovor na pitanju koju reprezentaciju je odabrao Tahirović.

Benjamin je rođen 3. marta 2003. godine u Švedskoj, ali do sada nije igrao za omladinske selekcije ove države. Njegovi roditelji su iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.