open-navfaktor-logo
search
Sneijder penzionisan
Svečano u Amsterdamu: Dirljiv oproštaj kakav je zaslužio legendarni veznjak
Organizatori su se potrudili da mu prirede zanimljiv oproštaj,  pa je s porodicom na sredini terena gledao snimke najboljih trenutaka u dresu reprezentacije
07.09.2018. u 08:39
get url
text

Fudbalska reprezentacija Holandije sinoć je nakon preokreta savladala Peru. U svečanoj atmosferi Aquino je u 13. minuti rastužio domaćine, a za pobjedu je pogađao Depay u 60. i 83. minuti.

A zašto je meč u Amsterdamu imao svečarski karakter? Naime, sinoć je posljednji meč u dresu Holandije odigrao Wesley Sneijder.

Legendarni veznjak u karijeri je odigrao 134 utakmice za reprezentaciju Holandije, a postigao je i 31 pogodak. Debitovao je davne 2003. godine, a rekorder je i po broju nastupa u reprezentaciji (Van Der Sar ima 130). Najveći uspjeh s reprezentacijom mu je osvojeno drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, a 2014. je bio treći na SP-u u Brazilu.

Sneijder je iz igre izašao u 62. minuti, a ispraćen je velikim pljeskom. Organizatori su se potrudili da mu prirede zanimljiv oproštaj. Sneijder je s porodicom na sredini terena gledao snimke najboljih trenutaka u dresu reprezentacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.