open-navfaktor-logo
search
Ostala 434 glasa
Sve dok CIK ne svira kraj, ne zna se pobjednik: NiP-ov Dovadžija ili SDA-ov Fazlić, novi načelnik Ilijaša?
Predsjednik Općinske izborne komisije Ilijaš Velid Fazlić sinoć je zvanično objavio rezultate glasanja za načelnika ove općine. 
20.11.2020. u 20:03
get url
text

VEZANI TEKST - Predsjednik OIK Ilijaš saopćio zvanične rezultate: Dovadžija 4.884, Fazlić 4.842 glasa

Prema podacima sa 34 redovna biračka mjesta, Akif Fazlić, kandidat SDA, osvojio je 4.842, a Amar Dovadžija, kandidat "Četvorke", 4.884 glasa, odnosno 42 glasa više od Fazlića.

Na zvaničnoj stranici Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) navedeno je da je na području Ilijaša za glasanje putem pošte prijavljen 261 birač, putem DKP-a tri, i putem redovnih mobilnih timova 88.

Velid Fazlić je također saopćio i podatak da je putem Covid-tima svoje biračko pravo ostvario 81 glasač, te jedan koji je glasao na nepotvrđenim listićima. 

Ovi glasovi, ukupno 434, brojat će se u Glavnom centru za brojanje, tako da je još neizvjesno, s obzirom na izuzetno malu razliku u broju glasova, ko je novi načelnik Ilijaša. 

No, ova činjenica nije omela Dovadžiju da sinoć odmah nakon oglašavanja Velida Fazlića proglasi svoju pobjedu. 

VEZANI TEKST - NiP-ovci i večeras ispred Općine Ilijaš: Potpisuju peticiju za prebrojavanje glasačkih listića sa još biračkih mjesta

 - Prednost je značajna iz razloga što glasanjem putem Covid i mobilnog tima te odsustva preostaje ne više od 200 glasova među kojima, prema samovoljnim tvrdnjama i samih glasača koju prenosimo: "Više od polovine povjerenja ukazano je kandidatu u vodstvu Dovadžija Amaru". Velika borba, neumorno i istrajno apeliranje i sugerisanje OIK-u od strane NiP-ovih simpatizera i aktivista napokon je urodilo plodom četvrti dan poslije izbora. Hvala svima na podršci, do pobjede – naveo je Dovadžija. 

Koliko će od ovih 434 glasa biti važećih? Kome su birači dali svoj glas? Akifu Fazliću ili Amaru Dovadžiji?

Akif Fazlić, aktuelni načelnik i kandidat SDA za načelnika Ilijaša 

Pitanja su na koje će konačne odgovore dati CIKBiH po okončanju brojanja ovih glasova u Glavnom centru za brojanje. 

I pored silnih pritisaka koje su članovi Naroda i pravde proteklih dana vršili u Ilijašu na članove Općinske izborne komisije, te Dovadžijinog (preuranjenog) slavlja, koje je također jedna vrsta pritiska, sve dok sudija (CIKBiH) ne svira kraj, rano je govoriti o pobjedniku u ovoj općini. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.