Sud BiH

Sutra izricanje prvostepene presude u predmetu Jerko Ivanković i drugi

Objavljeno: 21.10.2018. u 19:39

Ivanković-Lijanović i drugi terete se za organizirani kriminal, porezne utaje i pranje novca

Jerko Ivanković-Lijanović

FOTO: Foto: Faktor

Izricanje prvostepene presude pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine, u predmetu Jerko Ivanković Lijanović i drugi, zakazano je za sutra s početkom u 09.30 sati, najavljeno je iz tog suda.

Sud BiH potvrdio je 18. januara 2016. godine optužnicu, koja tereti optuženog Jerka Ivankovića-Lijanovića i druge da su počinili krivična djela: Jerko Ivanković-Lijanović, organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca; Slavo Ivanković-Lijanović, organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom  porezne utaje i pranja novca; Jozo Ivanković-Lijanović, organizirani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom pranja novca.

Optuženi su i njihovi saradnici Milorad Bahilj, organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza i porezne utaje, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Jozo Slišković,  organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza, porezne utaje i krivično djelo krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Željko Mikulić, organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i pranje novca; Draženko Kvesić, organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i pranje novca; Mirjana Šakota organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i pranje novca; Mirko Galić, organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava; Miroslav Čolak, organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim  pranje novca.

Zatim pravna osoba  "Lijanovići" d.o.o. Široki Brijeg organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom porezne utaje; pravna osoba "Mi-MO" d.o.o. Mostar organizirani kriminal u vezi krivičnog djela neplaćanje poreza; pravna osoba "Farmer" d.o.o. Široki Brijeg organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza; pravna osoba  "Farmko"  d.o.o. Široki Brijeg organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i krivično djelo neplaćanje poreza i pravna osoba "Optimum" d.o.o. Široki Brijeg, organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije