open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud FBiH
Suniti Hindić šest godina zatvora za ubistvo Nine Ivankovića
Vrhovni sud Federacije BiH donio je pravosnažnu presudu kojom je Sunitu Hindić osudio na šest godina zatvora zbog ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića. 
07.01.2022. u 10:21
get url
text

Ovu informaciju Faktoru je potvrdila njena advokatica Nada Dalipagić.

- Drago mi je da je Vrhovni sud utvrdio da se radi o ubistvu iz nehata, što je odbrana od početka tvrdila - kazala nam je Dalipagić.

Na naš upit zbog čega je Hindić kazna sa tri i po, koliko je bila prvostepeno osuđena, povećana na šest godina, Dalipagić je kazala da će to znati nakon što dobije pisani otpravak presude. 

Podsjetimo, kantonalni sud dvaput je Hindić bio osudio na tri i po godine zbog ubistva iz nehata, ali je Vrhovni sud FBiH obje presude ukinuo, nakon čega je održano suđenje pred Apelacionim vijećem Vrhovnog suda koje je donijelo konačnu presudu. 

Hindić sa braniteljicom Nadom Dalipagić na jednom od ranijih ročišta  FOTO: Denis Kapetanović/PIXSELL

Tužilaštvo hercegovačko-neretvanskog kantona, za razliku od odbrane Sunite Hindić, tvrdilo je da se radi o ubistvu s umišljajem.

Njihovom optužnicom se Hindić tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko 7 sati u objektu "Vila Ivanković" u naselju Buna, kod Mostara, hicem iz pištolja ubila vlasnika tog objekta Ninu Ivankovića.

- Nakon što je došla do objekta "Vila Ivanković", u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušla je u sobu u kojoj se nalazio oštećenik, te je nakon verbalne svađe sa Ivankovićem, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg ispaljenog hica i zadobijene prostrijelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, usljed čega je nastupila smrt oštećenika na licu mjesta - navodi se u optužnici.

Hindić i Ivanković bili su u burnoj ljubavnoj vezi. Prije samog ubistva s društvom su se provodili uživajući alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat te se uputila u pravcu mostarskog naselja "Ilići".

Putem se dopisivala s ubijenim Ivankovićem gdje su razmjenjivali SMS poruke poput: "Ološu, mrzim te", da bi potom odlučila vratiti se u motel, nakon čega je došlo do fatalne pucnjave.

Hindić je sve vrijeme tvrdila da nije imala namjeru ubiti Ivankovića, a pred Vrhovnim sudom je istaknula da ne bi zvala Hitnu pomoć da joj je bila namjera da ga ubije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.