Nadelje u tekstu on iznosi nevjerovatnu tvrdnju. 

- Ovom hapšenju prethodio je nesvakidašnji događaj i fizički sukob ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika! - tvrdi Vukanović.

Prema informacijama koje sam dobio iz više izvora, piše Vukanović, prije nekoliko dana ponovo su se žestoko verbalno sukobili Dragan Lukač i Milorad Dodik, koji su duže vremena u veoma lošim odnosima, a nakon žestoke svađe prepirke došlo je i do fizičkog sukoba, a incident se dogodio u zgradi SNSD-a na Rosuljama, u Banjoj Luci.

Dodik je pozvao Lukača na sastanak i tražio od njega da se povuče i podnese ostavku, nakon što je protiv njega potvrđena optužnica zbog napada na Draška Stanivukovića, na šta je ministar policije drsko i oštro odgovorio da neće podnijeti ostavku i da sa funkcije ministra može samo otići za premijera ili u zatvor, treće opcije nema, što je razbjesnilo Dodika koji je reagovao impulsivno, navodi Vukanović. 

VEZANI TEKST - Uhapšen inspektor iz kriminalističke uprave MUP-a RS zbog veza sa "Škaljarskim klanom"

Po jednom izvoru Lukač je pesnicom patosirao Dodika kad se ovaj bio na njega zaletio da ga udari, a po drugom izvoru Lukač je na pod izvrnuo Dodika skupa sa stolicom na kojoj je sjedao, nakon čega je uletilo njihovo osiguranje i razdvojilo ih.

Dugogodišnji sukob dvojice, kako ih Vukanović naziva - korumpiranih moćnika i čelnih ljudi režima, kulminirao je fizičkim obračunom a Lukač je odlučio da se revanšira Dodiku tako što je uhapsio najbliže saradnike direktora Policije Republike Srpske Siniše Kostreševića, kojeg su instalirali i kontrolišu Milorad i Igor Dodik kako bi preko njega kontrolisali policiju i držali na "uskom povocu" Lukača.