open-navfaktor-logo
search
Najvažniji životi
Šuker: Moj stav je da se EURO ne igra, imamo razrađene A, B i C opcije
Predsjednik Fudbalskog savza Hrvatske Davor Šuker kazao je da će biti protiv toga da se Evropsko prvenstvo igra ove godine.
15.03.2020. u 15:05
get url
text

U svijetu vlada totalni haos zbog pandemije koronavirusa, gotovo sva fudbalska takmičenja u Evropi su zaustavljena i nešto slično definitivno nije viđeno u historiji sporta.

UEFA će u utorak sa svojim članicama održati videokonferenciju, na kojoj će donijeti bitne odluke za evropski fudbal.

- Bojim se da se Evropsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tokom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz sudjelovanje predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO-a 2020 - rekao je Šuker u razgovoru za Novi list.

- Trebamo imati u vidu da se ovako nešto dogodilo prvi put. Eh, sad, kako do kraja odraditi nacionalna prvenstva i takmičenja pod ingerencijom UEFA-e… Ima dosta mogućnosti, moguće je, recimo, nokaut fazu svesti na jednu, umjesto na dvije utakmice, mi u UEFA-i u svakom slučaju već imamo razrađene A, B i C opcije, ali bilo bi neozbiljno od mene bilo što otkrivati prije no što donesemo odluke na već spomenutoj videokonferenciji. Puno je špekulacija, ali pratit ćemo kako će se stvari razvijati i donositi prave odluke prema onome što za većinu bude najpovoljnije. U svakom slučaju, bit ćemo pametniji poslije utorka, ljudski životi su najvažniji - poručio je prvi čovjek hrvatskog fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.